Zapraszamy na „Cudze chwalicie swego nie znacie”

Zapraszamy na „Cudze chwalicie swego nie znacie”

Takiego wydarzenia jeszcze w naszym mieście nie było… W niedzielę 26 sierpnia br. na pl. Kościuszki w Poddębicach odbędzie się impreza plenerowa pod nazwą „Cudze chwalicie swego nie znacie”.

Początek przedsięwzięcia, którego program jest niezwykle bogaty i różnorodny, zaplanowano na godz. 15:00.

W trakcie imprezy swój dorobek artystyczny zaprezentują mieszkańcy Gminy Poddębice. Na scenie wystąpią wokaliści Poddębickiego Domu Kultury i Sportu (godz. 16:30), mażoretki Dalia (godz. 17:00), zespół Bałdrzychowianie z kapelą Bałdrzychowiacy (godz. 17:30), zespół Górzanie z kapelą (godz. 18:40), Orkiestra Dęta Poddębice (godz. 19:20), poddębickie wokalistki: Ola Nowak, Natalia Medyńska i Natalia Osińska (godz. 19:40).

Będzie też uczta dla podniebienia, bo stowarzyszenia z Chrop, Sworawy, Niewiesza, Góry Bałdrzychowskiej i Bałdrzychowa w ramach konkursu kulinarnego „Poddębickie Danie z Ryb 2018” przygotują potrawy (godz. 16:00).

O godz. 16:30 na „stole regionalnym” jednego z miejscowych restauratorów przewidziano degustację lokalnych potraw.

Natomiast na godz. 16:50 zaplanowano rozpoczęcie pokazu gotowania na wielkiej patelni, który poprowadzi finalista trzeciej edycji programu MasterChef – Mariusz Szwed.

Atrakcje dla dzieci będzie stanowiła strefa animacji oraz spektakl Teatru Kubika pt. „Pirat Drabinka”. Widowisko przewidziano na godz. 15:30.

„Cudze chwalicie swego nie znacie” to także okazja do wręczenia podziękowań dla działaczy społecznych, ludzi sportu i kultury za współpracę oraz zaangażowanie na rzecz Gminy, a także „Poddębiczanek 2018” – Marszałkowi Województwa Łódzkiego Witoldowi Stępniowi oraz Członkowi Zarządu WŁ Jolancie Ziębie-Gzik (godz. 18:00, 19:05, 20:15).

Finałem imprezy będzie koncert Michała Szpaka o godz. 20:30.

Prowadzącym imprezę będzie Janusz Nowak – DJ Johny. Bezpośrednie relacje z wydarzenia do obejrzenia na antenie Telewizji Łódź o godz. 18:15, 18:55 i 21:25.

Przedsięwzięcie jest dofinansowane z Programu Operacyjnego „Rybactwo i Morze”.